NYHETER

21.november 2016
Just a update on our litter page. If everything goes as planed, Barika will be mated late winter 2017-18.
Sire will be announced later.

9. december 2012
I've finally decided male to Bee's first litter. Thanks to Hege at kennel Exgate and Val at Cataraqui kennels,
for letting me use beautiful Ch. Catarqui Winter Solstice, called Thomba. More to come on the C-litter page.
Today we had a visit from Banga and Baroque, Unas B-litter. Lovely happy boys!

29.juli 2012
Finallly I've made the individual pages for he B-litter!
X-rays are in progress for this gang as well. Banga HD:A and ED:A.
They are all very happy, lovely and friendly!

28. juni 2012
Great news! All ten of the A-litter have been x-rayed and all of them are HD and ED free!!
I'm very greatful to the owners, for doing this; Lots of thanks to you all!!
I think it's very important to now the results, both for the dogs, owners and for my breeding programme.

16. mai 2011
I dag var vi på ultralyd med Una, og der så vi valper!!
Vi har skjønt at hun er drektig, for hun har lagt seg ut litt allerede, men det er godt å få det stadfestet.
Når vi går tur er hun litt roligere, men hun er fortsatt leken og veldig blid!!
Og hun blir gjerne med på ett raid eller tre i skogen.
Nå begynner ventetiden, det blir spennende å se hvem som bor i magen!

23.april 2011
Nå er Una parret med Milo, Exgate's Orfeus by Forrest, de hadde to stevnemøter 21 og 22 april så nå håper vi på friske fine valper,
etter en kombinasjon vi har stor tro på. Både Milo og Una er jo helt herlige hunder. Jeg har kjent Milo i 6 år, han kom til Mette som 2 åring.
Han er en flott fornuftig hannhund, som fylte 8 år i mars.
Vi ville vente til i hvertfall halvparten av A-kullet var røntget med parring, og flinke eiere har gjort det. Så pr i dag er 6 røngtet HD:A
og 5 røntget AD:A. Una utsatte løpetiden sin litt, og da ble det parring nå i påsken. Og vi forventer fødsel ca 20 juni, levering av
valpene blir da i midten av august.
Spennende tider fremover!!

22. mars 2011
GRATULERER med dagen alle i A-kullet!! Tenk at det allerede er ett år siden kullet ble født.
Synes ikke det er lenge siden 10 små søte valper løp rundt i stua her, og nå er de alle over 35 kg og 64- 71 cm høye!
Håper alle får en fin dag, Una hilser til alle barna!

1. mars 2011
Har fått lagt inn noen bilder fra januar og februar.
Tiden flyr, og vi har vært på noen utstillinger. Vi går også mange fine turer.
Endelig har solen begynt å varme litt, og det er nydelig utselvom det er MYE snø enda.

4. november 2010
Nå har jeg oppdatert bloggen, lagt inn noen nye bilder og har lagt inn sporresultatene til Una.
Vi koser oss om dagen, med lange turer når det er fint vær. Bee har vært på flere valpeshow, og fått fine kritikker. De skal legges ut etterhvert.

26. august 2010
Endelig har jeg fått begynt på oppdateringer manpege bilder fra i sommer som skal ut.
Una har vært på utstilling og gått sporprøver. Bee har også debutert i ringen, og er veldig flink selvom hun ikke har travet så mye:)
Vi har passet Ares litt i sommer, veldig koselig og ha han på besøk.
Vi har også passet Saiva en helg, hun og Bee hadde det moro sammen.
Ellers går tingene sin gang her. Jordene er endelig tresket, og båndtvangen er over; så nå er det lykkelige hunder på jordene!

18.april 2010
Som tiden flyr! Nå er valpene 4 uker, og de er en herlig gjeng.
De sover, spiser, leker og spiser litt igjen. Det er utrolig moro å sitte oå.
De utvikler seg fra dag til dag, og nå begynner det å komme frem små personligheter her.
Una er veldig flink og tålmodig. Hun dier dem fremdeles, og de har begynt å få tørrfor.
Jeg nyter tiden, og den går altfor fort!
Hege 07.00

15. februar 2010
I dag har vi vært på ultralyd, og der så vi valper!! Ett knøttlite hjerte som banket iherdig, så vi også.
Nå er det ventetid igjen da, om ca 40 dager skal valpene komme! Una er fremdeles i fin form, hun har lagt seg ut
litte granne, og er ganske sulten.
Hege 18.00

7. februar 2010
Alt er bare bra med Una, vi venter fremdeles i spenning om hun er drektig eller ikke. Hun er like sprek som før, men muligens litt trøttere...
Vi går turer og koser oss, og i helgen har det vært nydelig vær. Mette, hundene og jeg gikk på Svarteelvisen i går og på Travbanen i dag.
Dis er i 100 om dagen, masse deilig snø å leke i. Milo synes hun blir SÅ sexy da hun holder på med slike snøting.
De er rare de to der:))
Hege 21.30

23. januar 2010
Da var tiden inne for parring av Una. Mette og jeg dro ned til Rune og hentet Simba torsdag. Una og Simba fant virkelig tonen, og de leker og har
det veldig gøy sammen. Natt til fredag var det litt uling i heimen, stakkars Simba som skulle prøve å sove i ett høyløpsk hjem.
Fredag ettermiddag kom Mette og Hege for å hjelpe meg med parringen, og svipp der satt dem! De hang sammen i 20 min, og de var
veldig flinke begge to( også Mette og Hege :o)) Tusen takk for god hjelp! Utover kvelden var det musestille i huset her.
To slitne RR som lå ved siden av hverandre og sov. Simba er en utrolig snill og grei hannhund. Tar det meste på strak arm,
han er grei med Solan(katten) også. Så en skulle nesten tro han har bodd her hele livet!
Hege 10.00

19. oktober 2009
Nå har Una blitt godkjent ettersøkshund, gjett om jeg var stolt da dommmeren gratulerte med godkjent prøve etter 40 min sporing.
Kennel navnet mitt har også blitt godkjent, det ble førstevalget mitt; kennel Dame Fortuna( en takk til Linda for navnet)
Ellers går vi turer og nyter det deilige høstværet. Det blir mindre spor nå etter elgjakten har startet, men vi skal gå noen til før snøen kommer.
Hege 20.00

27. mai 2009
I går gikk Una og jeg bevegelig Blodsporprøve, og vi gikk til FØRSTE premie, med dommer Edgar Johnsrud!!!! Gjett om jeg ble stolt og glad. Una gikk veldig bra på sporet, til tross for regn og matsøppel i skogen. Det er godt gjort for en Ridgeback at den kan gå forbi pølseplast etc. Dis gikk ikke bevegelig, vi bare trente. Hun var ikke så motivert i går, men håper hun synes det er gøy til terminfestet prøve.
Hege 10.30

7. mai 2009
Har lagd ny blogg, synes den er lettere å bruke. Travle dager med mye jobbing, sporlegging, turer, gå spor og Trond bygger hunderom.
Hege 22.50

19. april 2009
Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe her, skal heller prøve å få oppdatert bloggen litt oftere.
Hege 21.00

22.februar 2009
Natt til lørdag, nærmere bestemt kl 2. 30, ble Una og jeg hentet av Hege, Mette, Diva og Zahra. Vi skulle nemlig på utstilling i Bø, med oppmnøte kl.9.00! Turen nedover gikk raskt og greit, på ok vinterføre. Vi skravlet og drakk kaffe, og brukte bare 4 timer ned. Så kl 6. 30, før funksjonærene hadde begynt å komme, parkerte vi. Fikk en liten blund, på ca 5 min, mens vi ventet. Vel inne i hallen, fant vi en ok plass og rigget oss til. Det var godt å komme tidlig, for her ble det trangt!
Diva var først ut, for NKK hadde delt RR'ene(enda de bare var 30 stk tilsammen) så Diva fikk en annen dommer enn oss. Hun var på topp innbilt i dag, men vant alikevel vant juniorklassen med en slett rød. Så var det Una's tur. Hege stilte henne i dag, for jeg ble plutselig kjempenervøs, men det var nesten like ille å stå ringside. Hun viste Una bra, og ble belønnet med en HP, og omtrent identisk kritikk som hun fikk av samme dommer i okt-08. Så var det Zahras tur, Mette var helt gå'en i ryggen, så Hege stilte henne også. Hun fikk en slett rød på henne. Malaika ble BIM og fikk championatet, det samme gjorde kull-bror Thanzi som ble BIR. Gratulerer til dere begge!! Turen hjem gikk kjapt og greit, og vi var her igjen ca kl 17. Tusen takk for en hyggelig tur, og koselig dag rundt ringen. I dag har Roar, Milo, Zahra, Hege, Diva, Wicki, Una og jeg gått tur. Vi måtte ut og tråkke opp den lengste løypa vår. Så da ble 2 timer i deilig vintervær, med spreke hunder. Una ligger og snorker ved siden av meg nå, hun ble sliten. Dis har gått tur med Lena i dag, og er fornøyd hun også.
Hege 16.00

20. februar 2009
Denne uka har det vært vinterferie, men jeg har jobbet 3 dager. Mandag var Una og jeg på miljøtrening. Trente litt fri ved fot, fikk til ganske bra også når vi gikk sikk- sakk rundt de andre i ringen. Vi prøvde også litt sitt og bli, det gikk også veldig bra i dag. Una blir kjempelykkelig når hun endelig blir kalt inn! Ellers i uken har vi gått lange turer, i deilig vintervær. Og i torsdag tok jeg skiene fatt, og var ute i en snau time med Dis og Una. Dis har nok pensjonert seg selv, ikke noe trekkvilje der lenger. Men hun synes det er moro for det. Una holder strikken stram, og er ganske fornøyd med å gå foran. Håper snøen holder en stund til. For det er ganske fint å gå på ski rundt her.
Hege 15.30

15. februar 2009
I dag har vi vært på utstilling på Letohallen. Vi fylte to biler med Mette, Roar, Zahra, Hege, Trond, Wicki, Diva, Una og meg og kjørte avgårde. Vel fremme traff vi gode utstillingsvenner, og hadde en trivelig dag rundt ringen. Una fikk blått i dag, hun er på slutten av innbilt nå, så hun er litt daff om dagen. I hvertfall i ringen. Diva ble 2 beste junior m HP, Zahra 2 btk og Wicki ble BIR på sitt siste valpeshow. De tok inn alle valpene til felles BIS, så hun ble ikke plassert der. Rart å gjøre det slik... Håper det blir litt mildere utover nå, litt bedre å gå tur da.
Hege 20.00

13. februar 2009
Nå har kulden og snøen kommet!! Denne uken har vært skikkelig kald, helt ned til minus 27!! Så det har blitt litt lite turer. Jeg har hatt omgangssyke denne uken også, så da stopper ting litt opp. Forrige helg, prøvde vi skiene en times tur. Det var ikke akkurat så mange løyper, så vi måtte tråkke selv. Hundene slet i snøen de også, men vi prøver igjen når løypene blir kjørt opp. I dag gikk Mette, Hege og jeg tur i RR- skogen. Nydelig vintervær, litt kaldt for hundepoter, men de klarte seg bra. Jeg ble helt tom derimot...
Hege 16.30

26. januar 2009
Nå er det virkelig lenge siden jeg har skrevet noe her.
Det betyr ikke at det ikke skjer noe, men tiden har liksom gått
litt fort kan man si.
Vi har vært på tre miljøtreninger siden nyttår. Dis fikk være med
på de to første, og hun er veldig glad for det. I dag sparket Lena en tur
med henne. Mens Una og jeg var på trening.
Hege D tok bilder og trente oss i dag. Har lagt ut noen på galleriet.
Una jobbet veldig bra i dag, hun er morsom og flink!
Etter trening i dag, slapp vi hundene på jordet så de fikk leke litt.
Det var en toller, en flat, Jeppe og Bamse (golden), Zahra, Wicki og Una.
Hundene løp og koste seg. Una og Jeppe har det veldig gøy sammen, de er nesten
like gamle og har "kjent" hverandre siden høsten 2007.
Og det er tydelig at de liker hverandre.
Hege 23.30

3. desember 2008
I går gikk Mette og jeg tur i RR-skogen. Vi fikk plukket
litt kongler, som skal brukes til kranser og annen julepynt.
Hundene løp og koste seg. Una har fått løpetid, så Milo har det
litt travelt med å sjekke henne. Hun er jo tidlig i
løpet, så det går bra og ha dem løse sammen enn så lenge.
I dag fant jeg frem sparken, og tok med Una og Dis på
årets første tur. Litt småkaotisk, for Una løp litt
på kryss og tvers. Vi sparket bare bort til Mette, fint
sparkføre i alle fall. Må prøve igjen en annen dag.
Hege 22.30

1. desember 2008
Helgen har vært spennende. Lørdag gikk Roar og jeg lang tur med
hundene. Etter det, åpnet Mette og jeg Julebua. Laila kom også,
men kundene uteble.
Søndag ble jeg med Mette og Zahra til Hellerudsletta
Zahra skulle mentalbeskrives av Bjørn- Erik Frigård.
Det var 9 hunder alt i alt som skulle i ilden, og Zahra var
nr 2. Det var veldig spennende og se hvordan de forskjellige
hundene løste problemer, og hvordan de avreagerte.
Zahra gikk gjennom omtrent som forventet.
En trivelig dag med koselige RR- folk, sol, god
stemning og veldig lærerikt.
Det er ganske rart å se hundene, da de ikke får
støtte fra eierene sine i det hele tatt.
Hundene reagerer veldig forskjellig på det.
I dag, 1. luke i adventskalenderen, gikk Hege,
Mette, jeg og hundene tur i mørket.
Deilig å være ute, og de to andre damene har
hodelykter så det går an å gå tur og.
Julestemningen kom snikende på slutten, da det
begynte å snø digre kjærringer!
Ja, livet er hærlig når man har gode venner og kjempefine
hunder som turkamerater!!
Hege 20.15

27. november 2008
Tiden flyr....
Hønene har lagt sine første egg i dag!
Det var moro å finne to søte, små egg ute i hønehuset.
Så nå kan vi vel vente mer egg etterhvert.
Mette og jeg gikk tur på Staren i efta, hundene løp som
vanlig fort, lenge og masse. Det blåste og ble mørkt, men
det er deilig å være ute for det.
Dis går i bånd, men får lov å løpe litt løs når "rådyrkysten"
er klar...
Ellers gikk vi RR tur og, var i Vikingskipet forrige helg.
Fredag kom to av U-gutta (Exgate) til Ilseng, Leon og Sniper ble
med på en lang fin tur i RR skogen. Una og Sniper lekte og hadde
det kjempegøy (nye kjærester....??)
Una ble beste juniortispe med ck, og jeg var kjempefornøyd med det!
Jeg var ikke riktig så nervøs denne gangen. Una ble målt til
67 cm!! Hvor dommeren fant de centimeterene vet ikke jeg,
men men...
Vi hadde en koselig dag, med mange kjente rundt ringen.
Søndag dro Mette og jeg ned for å være heiagjeng for Golden
vennene våre. Jeppe ble beste juniorhann med ck.
På ettermiddagen gikk Hege, Mette og jeg tur i RR skogen.
Hundene koste seg og vi skravlet og tok bilder.
Hege 21.30

19.oktober 2008
I dag har hundene og jeg gått deilig lang tur på Starene.
Nydelig høstvær, med litt frost i lufta og fuglesang.
Una er nesten helt bra igjen, og fikk lov å løpe uten sokk i dag,
gjett om det var deilig da?
Mandag var vi på miljøtrening, alle tre. Dis var kjempestolt
over at hun fikk være med også. Prøvde alt hun kunne å
være flinkest i klassen!! Hun er så søt.
Una synes at det er ganske moro å trene litt lydighet,
hun begynner å bli ganske flink.
Tirsdag gikk vi blod spor, Una har gått bedre spor enn dette.
Men hun er flink!!
Ellers er det deilig å gå tur på jordene, hundene løper og
løper, og gir virkelig uttrykk for GLEDE!!!!
Hege 20.50

7. oktober 2008
Tiden flyr når en har mye å gjøre. Denne høsten har vært travel på
hundefronten. Og i helga var det utstilling igjen.
Hege kom og hentet Una og meg 7.45, vi kjørte i følge med
Mette og Roar til Kongsvinger. Som vanlig hadde vi snakketøyet
i orden! Vel fremme, fikk vi en ubehagelig start. Una spratt ut av
bilen, og ble påkjørt... jeg så at hun hadde satt fast baklabben
under det ene dekket, og jeg løp fram til bilen, dunket i frontruta
og brølte: RYGG- HUN SITTER FAST UNDER BILEN!!!
Mannen i bilen rygget og Una kom seg løs.
Mette fikk tak i henne og vi så på skaden. Fant ut at
her var det bare å finne en veterinær.
Tenkte kanskje de hadde en på utstillingen,
men der var det bare øyelysningsvet. Rita tenkte mere klart enn meg,
og ringte 1881 og fikk tak i veterinærklinikken på Kongsvinger.
Roar ble med meg, for jeg var ikke i stand til å kjøre selv.
Var satt ut store deler av dagen(og er det litt enda)
Una var som vanlig kjempesnill, lot seg undersøke, klemme
på allerede ømme føtter og få sprøyter.
Til alt hell det gikk bra, ikke noe brudd eller avrevne sener.
Utstilling ble det ikke på oss, men vi hadde en koselig dag rundt ringen.
Tusen takk til dere alle for støtte, omtanke,
hilsninger i gjesteboka, og oppmuntrende ord på søndag!
Jeg snakket litt med dommeren etter utstilligen, spurte henne hva hun syntes om Una,
og hun likte henne veldig godt, syntes hun har ett vakkert hode,
og perfekt størrelse. Hun kom til og med bort til oss
da vi sto ute og ventet på Hege,
og ønsket oss god bedring og lykke til en annen gang.
Var hos Synnøve veterinær på mandag,
for å sjekke om det var nødvendig
med røntgn, men hun kunne heller ikke finne noe brudd.
Nå blir det lite uteliv på Una en stund, hun snorker i sofaen
ved siden av meg nå....

Vi har vært med på sporkurs, som nevnt tidligere. Det har
vært kjempegøy!! Mette og jeg har vært med og lagt blod en del ganger,
sammen med Trond Bjørnar og Edgar.
Det er moro å være med på det også, sosialt er det og!
Kaffe, varm koie og skravling; det skal ikke mere til
for å få en fin formiddag.
Una har blitt veldig flink til å gå spor, veldig nøye og sikker.
Utover høsten skal Dis få prøve seg igjen også, vi skal prøve og
møtes en gang i uka for å trene spor---og jeg gleder meg allerede.
Hege 19.30

29. september 2008
I helga var Mette, hundene og jeg på hyttetur i Rendalen,
sammen med Eli, Anne Line, Ingeborg, Annfrid, Blomma og Millie.
Vi hadde en utrolig flott helg sammen, med lange turer, god mat og
masse jenteprat.
Vi hadde masse vær, sol, vannrett regn, vind, stjerneklar himmel,
sist men ikke minst snø søndag morra.
Hundene løp og løp, de koste seg skikkelig på fjellet.
Litt såre poter ble det nok, men ingen av de firbeinte lot
seg affisere av det. Vi tar mer enn gjerne turen en gang til!!
Hege 22.30

21.september 2008
Denne helgen har vi vært på sopptur hos Linda, det var:
Rita, Daktari, Hege, Diva, Mette, Wicki, Linda, Sullis, Bridget,
Una og meg. Sullis og Bridget måtte være hjemme(ødelagt tå og
løpetid). Vi andre la ut på tur i skogen i strålende høstvær.
Linda, soppsakkyndig, viste oss sikre sopper, og vi plukket
masse flotte traktkantareller, noen matrisker, piggsopp og fåresopp.
Vi var ute i mange timer, med ilagt mat/kaffepause og masse skravling.
Vel nede i Solviken igjen, lagde Linda mat til oss. Og du og du, det
var ett nydelig måltid!! Linda kan virkelig lage mat. Vi fikk prøvesmake
soppen vi hadde plukket, å så godt som det var! Vi fikk chili marinert
kylling, med salat og sopp. Og til hovedrett nydelig elgstek med soppsaus,
poteter og blomkålpure.
Hundene var snille til kvelds, de SOV!!!
Vi damene skravlet og lo, alltid veldig koselig og treffes,
håper det ikke blir lenge til neste gang.
Hege 19.00

5. september 2008
Nå er høsten på full fart tilbake, og hundene koser seg på nyslåtte
jorder. Vi går turer og koser oss, og jeg prøver å få tatt noen
bilder også.
Una og jeg har begynt på sporkurs. Det er kjempegøy!!!
Vi har hatt en kveld med teori og to kvelder med blodspor
så langt.
Første kvelden gikk det veldig bra, Una er spornøye og
sporet veldig bra. Hun tar også litt overvær, men går mest med
snuta i bakken.
Den andre kvelden, gikk vi også kort, rett spor. Una var veldig
flink da også. Vi møtte en kvige midt i sporet, Una boffet en
gang og kviga gikk rett over sporet og forsvant. Una snuste etter
henne, men jeg satte henne på sporet igjen og da gikk hun kjempebra
til sporslutt!! Kviger setter ikke ut henne, nei.
Zahra og Diva gjorde også en kjempejobb. Diva med skudd i bakgrunnen,
og Zahra med en flokk kviger. Var med Wigdis ut og så på Alma,
hun gikk sikkert og fint hun også! Etter endt økt, grillet vi pølser
på bålet, skravlet og lo, og gikk gjennom dagens økt.
Gleder oss til neste gang.
Hege 20.15

21. august 2008
Det blir litt lenge mellom hver oppdatering på nyhetssiden, men
jeg setter da inn noen bilder i ny og ne.
Sommeren har vært fin. Vi har vært på flere turer og kost oss
skikkelig. Både i camping vogna og i leid hytte.
Har vært med Hege og sett på valper, mange
nydeligheter rundt omkring!
I går gikk Mette, Hege og jeg tur med RR-jentene.
Dis var hjemme. Vi ble skikkelig kliss klass, det regnet
store vanndråper! Men vi trosser alt, og var ute i 2 timer.
I dag tok jeg med Dis og Una for å sjekke hestene.
Gisli har nå lagt på seg litt, det er jeg glad for.
De har det veldig fint ute på beitet sitt. Hundene synes
det er morro å løpe i skogen der, mye å spore!
Hege 21.00

28. juli 2008
Gledelige nyheter, mens vi er på ferie.
Una er fri røntget både foran og bak!!!
Hege 21.30

24. juli 2008
HURRA!!!! Una har A på hofter, venter i spenning på AA resultatene.
Var hos vetten på mandag, for å ta røntgn. Og vi oppdaget at
Una logrer til og med da hun er bedøvd!! Rare lille gromme hund!
Ellers har vi hilst på Else kish-poff-poff,
den nye katten til fam Grønvold. Hun er kjempesøt og
verdens tøffeste(tror hun selv). Hundene er kjempeskeptiske
til det nålestikkende lille vesenet...
Varme dager, betyr sene kveldsturer og færre bilder.
Men vi nyter varmen mens vi kan...
Hege 11.00

19. juli 2008
I dag dro Trond, Lena, Dis, Una og jeg til Minnesund og Smaragdgruvene på Byrud gård,
der møtte vi Gerd, Jan og Christian.
Gruvene var i virksomhet fra 1899- 1909, da produksjonen stoppet,
sprengte de gruvene så nå kan man finne smaragder i vannkanten og noe ved gruvene.
Inne i selve gruvene er det ikke
lov til å hugge fra tak, vegger eller gulv. Vi fant en del små grønne fine smaragder
det var veldig spennende!!
Hundene lå tålmodig nesten hele dagen, så da de andre menneskene dro
fikk de løpe litt løs og bade!! Deilig!!
På vei hjem, så vi en stålorm....Christian løftet den i halen.
Takk for en hyggelig dag ved Mjøsas bredd, vi tar vel en tur til i høst??!
Hege 22.15

17. juli 2008
I dag tok jeg med Una og Dis på beitet en liten tur. Dis fikk los på ett rådyr,
tror jeg. Hun ble ikke lenge borte denne gangen.
Etter turen, dro jeg til Astrid en tur. Lisbeth kom dit med valpene,
de var kjempenydelige små barte Briarder. Veldig sosiale og fine, og bare 8 uker gamle.
Kosleig ettermiddag hos Astrid!!
Hege 18.30

15. juli 2008
I dag er Una ett år! På denne tiden i fjor visste ikke jeg at hun skulle flytte hit.
Men jeg er kjempeglad for at vi fikk muligheten til å være forvert for henne!!
Hun er alt man kan ønske av en hund, blid, trivelig, omgjengelig, glad i alt og alle,
(til og med mat...)sånn passe lydig og LYKKELIG!!
Hilser til alle søsknene også, og håper de får en fin dag!
Hege 10.50

10. juli 2008
Mette, Roar, Zahra, Milo, Trond, Una og jeg pakket campingvognene, og dro hit til
Åndalsnes camping på tirsdag 9. juli. Koselig plass!
I dag kjørte vi tur, opp Trollstigen. Bratt og flott dette landet vårt.
Hundene fikk lov til å løpe løs på toppen, det var kjempekult!!
Til og med snø i juli!
Vi er veldig heldige med været, litt sur vind er det eneste.
Hege 20.00

7. juli 2008
Torsdag pakket Hege, Henning, Mette, Roar, Milo, Zahra, Una, Trond og jeg bilene og
dro til Kolmården camping hvor vi leide hytte, for vi skulle på RR dagene på
Årsta slott. Turen gikk greit, med en del stopp for å lufte hundene.
Linda og Rita leide også hytte på Kolmården, så de kom ned en tur torsdag kveld.
Fredag morgen, kl. 06.30 dro Mette, Milo, Hege og jeg til Årsta slott,
ca en og en halv time fra Kolmården.
Una og Zahra var i hytta med gutta.
Vi kom frem til Årsta slott 8.15 etter en liten bom tur....
Mange fine hannhunder å se, ca 120 stk. Daktari stilte i junior klassen. Milo i åpen klasse,
han fikk rød sløyfe. Som alltid veldig koselig å være på utstilling, strålende sol hele dagen og skuldrene ble litt røde.
Tok med hundene ned på kroa på kvelden for å spise mat.
Fint sted, med hyggelig betjening og kjempegod mat!!
Lørdag var det Una og Zahra sin tur. Vi dro like tidlig i dag også.
Det var like mange hunder i dag også, like mye sol og like varmt!
Zahra var først ute, og fikk excellent. Una var også veldig flink, og
fikk excellent hun også. Det var 34 juniortisper i ringen i dag.
Emmeli fikk rødt.
Rita og Linda ble med ned på "kroa" for å spise i lørdag kveld.
Like godt og veldig trivelig, masse latter og moro.
Det ble tidlig kvelden, for vi skulle opp kl. 04.00 søndag.
Søndag morgen dro vi avgårde rett før kl. 5. Trøtte, men ved godt mot.
Vi var fremme 6.15 og sto ganske langt frem i køen,
da de åpnet dørene for veterinærsjekk.
Vi kom inn i messehallen, nesten som de første, det var veldig rart,
ikke en hund å se!! Men det varte ikke lenge før hele hallen var fylt opp.
Milo var først ute i dag. Han fikk rødt. Så var det Zahra sin tur, hun fikk
dessverre blått. Daktari fikk rødt. Emmeli fikk excellent! Og Una fikk rødt.
Det var en opplevelse å være på World dog. Slitne dro vi "hjem" ved 2 tiden.
Linda og Rita kom til oss på kvelden, for å feire "ck" ene.
Koselig kveld igjen!!
Mandag pakket vi ut i bilen og dro hjem ved 10 tiden.
Takker reisefølget for en kjempefin tur, med mye latter, moro, nerver,
ekorn, mooot, pungrotter, god mat og godt drikke.
Vi gleder oss til neste gang!
Hege 21.30

30. juni 2008
Tiden flyr om sommeren!! Det er nå faktisk to utstillinger, masse turer, miljøtreninger
etc siden sist jeg skrev her. Vi har ikke lagt opp, men dataen er litt nedprioritert om sommeren.
Helga 21. og 22. juni stappet vi fire hunder og 3 damer i en ford mondeo, og dro til Årnes
på utstilling. Utrolig hva som går med snille hunder og blide damer!!
Diva ble BIR valp og Milo var den eneste av de voksne som fikk ck og ble BIR!! Una og Zahra
fikk blått lørdag. Søndag ble Diva BIR igjen!! Una ble 2 beste junior tispe, Zahra ble 2 beste tispe.
Milo ble 2 beste hannhund. Broder'n Daktari ble BIM m/cert i dag og Goldie ble BIR m/cert,
gratulerer Rita og Ann- Kristin!!
I går 29. juni, pakket vi bilen til Mette, 3 hunder og 4 mennesker og dro til Bjerke.
Linn og Christian var med som hundeholdere. Jeg var litt spent og nervøs, for jeg skulle
vise Una selv i dag. Det gikk fint, selvom hun hadde ner lyst til å spore enn å "showe".
Hun ble 3 beste juniortispe med HP. Zahra fikk rødt og Milo fikk ck, men ble ikke plassert.
En koselig dag med solskinn og koselige folk, som vanlig!!
Vel hjemme igjen, gikk Hege, Mette og jeg tur med RR'ene.
Dina kom hit på kvelden og skal være til onsdag.
Hege 10.30

12. juni 2008
I dag kunne Mette og jeg endelig ta med alle fire hundene på tur igjen. Løpetiden er over
for denne gang! Vi gikk i RR- skogen, lenge siden sist. Det var akkurat passe temperatur
til å gå tur. Før vi dro, satt Dis på trappa hjemme her og gråt, hun gleder seg veldig til tur!
Una ble også veldig glad da jeg fant frem bilnøkler, de betyr jo som regel noe moro...
Hun synes alt er moro, bare hun får bli med, lykkelig hund kan man si!!!
Hege 19.30

9. juni 2008
I dag var Una og jeg på miljøtrening igjen. Mette kom og hentet oss.
Vi trente litt sikk- sakk, og litt lydighet. Prøvde oss på sitt-og-bli
Una klarte det ganske bra. Jeg gikk ikke så langt unna, og da ble hun verdens flinkeste!
Det er en morsom gjeng vi trener med, både voksne hunder, unghunder og valper.
Vi gleder oss til neste gang!
Hege 21.00

8. juni 2008
Hipp hurra for Dis, som fyller 6 år i dag!!! Tiden flyr altfor fort, synes ikke det er
lenge siden vi hentet henne.
Hege 09.30

5. juni 2008
Nok en varm deilig dag. Tok med hundene i elva i kveld.
Trond prøvde fiskestanga. Una og Zahra badet litt. Jeg vasset og det var deilig vann!
Hege 23.00

4. juni 2008
I dag har hundene lekt, slappet av, lekt litt igjen og slappet enda mer av. Det er varmt
for dem også. Løpetiden er på hell, og det er godt!
Dis er fremdeles hos Milo, og Zahra er her. Una og Zahra har det veldig gøy sammen.
Zahra oppdaget kaninen vår, Happy, i går. Hun var litt redd den bepelsede tingen
som satt bak nettingen. Men i dag er den ganske kul, skulle nok nappet litt i pelsen der!
Vi nyter sommeren, og klager ikke på varmen, selvom vi ikke får gått tur hver dag.
Hege 22.30

2. juni 2008
Mette og jeg tok med Zahra og Una på miljøtrening i dag. Vi gikk en liten tur alle mann først,
og trente litt lydighet etterpå. Una var kjempeflink i dag, gikk fri ved fot zikk-zakk rundt de andre!
Fellesdekken gikk ikke så bra, her må det trenes! Varm og fin dag, var nedom Mjøsa for nedkjøling.
Hege 23.00

1. juni 2008
Mette, hundene og jeg dro avgårde til Våler idag også.
Vi gjemte oss bak jordvollen på banen, slik at Milo ikke skulle se oss!! Vi så ikke mye vi heller.
Diva ble BIR valp og BIG 3, Milo ble BIR og BIG 2, Kisha ble BIM, gratulerer til dere alle!!
Hege stilte Una i dag, hun vant juniorklassen med ck, og ble til slutt 3 BTK!! Jeg er så stolt av Una!!!
Zahra ble 2 BTK med cert, gratulerer til "Dingzen"( som er hybelboer hos oss nå)
En varm og koselig dag, selvom jeg fikk ikke sett BIG finalene, for jeg skulle i konfirmasjon.
Nå ligger jentene og sover, slitne etter dagens strabaser. Dis er på husmor ferie hos Milo,
og har det som plommen i egget der.
Hege 20.50

31. mai 2008
I dag dro Mette, Zahra, Una og jeg på utstilling på Vålerbanen. Hege, Diva og Milo reiste i går,
p.g.a. håndball og løpetid. Diva var først ut, og ble 2 beste tispevalp. Milo ble 2 beste hannhund.
Una vant junior klassen med ck, men ble ikke plassert i beste tispe. Zahra ble 4 beste tispe med ck.
Malaika ble BIR og Bailey ble BIM. Gratulerer!!
Det var veldig varmt i dag. Dommeren var rask, og det var godt for vi løp på varm asfalt.
Koselig å være på utstilling igjen. Selvom tispene er høyløpske og Milo lider....(stakkars)
Derfor ble det ikke tatt bilder i dag.
Hege 22.30

27. mai 2008
Har lagt ut noen nye bilder. Det ble lite oppdatering sist uke. Markus ble konfirmert på lørdag,
så dataen min ble ikke prioritert! Konfirmasjonen var kjempetrivelig selvom det var utrolig dårlig vær,
men det gjorde ingenting. Seremonien(Human Etisk) var en flott markering, og selskapet etterpå
var også veldig vellykket. Var spent, for vi lagde alt selv.
I går tok jeg med Dis på miljøtrening. Hun synes det er greit, men morsomst å bade i Mjøsa!!
Vi trente litt lydighet, fri ved fot og felles dekk. Moro med flinke hunder!!
Una måtte være hjemme, litt urettferdig???
Hege 10.30

20. mai 2008
Da var det bestilt mer plass, og nå er alt i orden! Kikk innom galleriet.
Nå ser det ut til at web-hotellet mitt er fullt. Har bestilt mere plass, så det håper jeg
ordner seg fort. Tror det er derfor jeg ikke får åpnet bildene fra i dag på galleriet.

I dag var vi ute på tur med Mette, Milo og Zahra. Una har nå fått løpetid, og Milo synes hun er DEILIG!!
Vakkert i skogen og ved elva i dag. Hundene løp og koste seg. Dis stikker for tiden ikke av, og det er godt.
Nå er det kos i solen på terassen, for hundene. Jeg skal plante og ordne til helga, og konfirmasjonen
til Markus.
Hege 13.30

17. mai 2008
Una, Dis og jeg gikk en tur nå i efta. Har akkurat sett at nabo kua fikk kalv! Det gikk fort og greit.
På turen så vi en grevling, traner, gjess og en and. Det var sol, regn, hagl og sur vind på turen.
Hundene synes det er kjempegøy i elva, Dis liker å svømme etter pinner, Una synes det er greit at Dis
henter dem ute i vannet. Men hun kan gjerne bære dem litt....
Hege 20.30

17. mai 2008
Måtte bare legge ut noen bilder av hestene!! De har det så gøy da Barnetoget og musikken kommer.
Våknet i dag tidlig til snøvær og isende vind, surt og kaldt med regn utover dagen. Det frister
ikke mye med is idag........
Hege 14.40

16.mai 2008
I kveld gikk Una, Dis og jeg tur, surt og kaldt og regnvær, men det var deilig å komme ut en tur.
Vi så 14 traner og 6 canadagjess, flotte store fugler!! Godt å komme inn igjen i varmen nå.
Hege 21.00

15. mai 2008
I dag er Una blitt 10 måneder, helt utrolig hvor fort tiden går.
Vi var med Hege, Tuija, Diva, Mette, Milo og Zahra på tur i går ettermiddag. Hundene var kjempe glad
for å få løpe i RR-skogen.
Mette og jeg gikk der i dag også, da var Dis, Una, Zahra og Milo med. Dis badet, løp løs og koste seg.
Det regnet litt i dag, men det er egentlig litt godt også, mildt vår regn gjør at det lukter så godt!
Hege 22.10

13.mai 2008
Nå har vi vært på våre første Ridgeback dager, og det var kjempekoselig!!
Vi pakket bilen, og dro til Haslemoen i flokk og følge, fredag ettermiddag. Det var strålende vær.
Motel Bjølseth skulle huse, Hege, Ingvild, Diva, Mette, Roar, Milo, Zahra, Trond, Una og meg fra fredag kveld.
Synnøve, Oona og Serwa kom etter på lørdag.
Vi fikk satt opp forteltet, og lagd ett eget tun, med Jeanette og Renate, Rune og Line, Trine og Jan Rune.
Utover kvelden koste vi oss med spekemat, øl og masse skravling. Litt kaldt på nesa om natta, men det gikk fint.
Det var moro og se U-kull guttene igjen og. Berit og Lasse kom innom med Diva også, som alltid koselig
å treffe dem også!
Lørdag morgen skulle Una i ilden, ganske tidlig. Hege viste henne, og de gjorde det knall bra!!
Hege løp som en skytt mellom ringene, for hun stilte 6 hunder på lørdag!!!
Una 2.beste juniortispe med ck. Una var også tatt ut til Beste ridgde, men ble ikke plassert.
Vi var med kennel Shangaza i Beste oppdretter, Linda fikk rød sløyfe her.
Lørdag kveld var det Jubileumsfest, med grillmat. Koselige folk og nydelig vær, mange røde neser etter en
varm og lang lørdag.
Søndag var det litt overskyet, men det var litt godt. Hege stilte Una i dag også, hun er en kjempeflink handler!!
Una ble 5. beste junior tispe med ck i dag. Hun var også med i Beste bevegelse, men ble ikke plassert der.
Vi var også med Shangaza i Beste oppdretter søndag også, da vant Linda med HP!! Det var kjempegøy!
Så måtte vi dessverre pakke ned Bjølseth motellet og reise hjem.
Takk til alle dere som campet med og rundt oss, skikkelig trivelig gjeng!! Mye latter og moro...
Vi gleder oss til neste år.
Hege 18.50

8. mai 2008
Una, Dis og jeg gikk en kveldstur på Staren. Nydelig varmt vær, fuglesang, mygg, hvitveis og vårdufter.
Tok mange bilder av de badende hundene, Una som tar helt av på jordet og natur bilder. Det var så vakkert lys
i kveld. Vi så bare noen ender i dag.
Hege 22.00

7. mai 2008
I dag var Una og jeg på utstillingstrening. Hege og Diva, Linda og Emmeli var der også. Samt mange andre hunder.
Det var varmt for både to- og firbeinte i dag. Vi hadde Match- show på slutten, det var moro!
Dis var med Lena og Trond på tur, og hun er glad for å slippe slik trening. Synes det er mye bedre å være med på kaffe besøk.
Hege 21.30

6. mai 2008
Mandag var vi på Miljøtrening på Hias. Hege trente litt utstilling med Una. Vi trente litt "lydighet"
og jeg løp også noen runder med Una. Etterpå fikk hun lov å løpe med Obelix, det var morro! Tok oppstilte
bilder og noen lekebilder fra treningen.
I dag gikk vi en liten tur mot Staren. Dis badet og hadde det gøy med å finne ender. Una vasser, men har nok
ikke helt glemt at tjern er bunnløse....
Hege 21.50

3. mai 2008
I dag kl. 07.00, kom Diva og Hege og hentet meg. Diva skulle på Valpeshow på Toten. Vi var spent på hvor
mange hunder som skulle være med. Det var meldt 40 stk alt i alt. Diva gjorde det kjempebra. Hun vant rett
og slett alt!! BIR, BIG og til slutt Best in Show, det var kjempegøy. Hun er jo bare 4,5 mndr. Gratulerer
masse til Hege, og takk for koselig tur.
På ettermiddagen, gikk Hanne, Lena, Eva H, Christian, Trond, Dis, Una og jeg tur på Staren. Hundene var glad for
å få løpe litt. Una tok helt av, og fikk "raptus" på jordet, samt at hun løp etter 3 traner.
Hundene badet og koste seg i dammen, de prøvde seg ikke i elva i det hele tatt, den er for stri nå.
Hege 20.15

1. mai 2008
I dag er det hviledag. Dis vil helst ligge ved porten, for å kapre eventuelle hannhunder. Una sover i sofaen.
Onsdag dro Hege, Tuija, Diva, Una, Mette og jeg på utstillingstrening igjen. Som vanlig veldig moro.
Frode hjalp meg litt med Una, og viste meg hvordan hun kan løpe flottere. Nå er det bare å trene!!
Moro å se hvor lite som skal til, før det blir mye bedre.
Tirsdag 29. april gikk Hilka og jeg tur, med Dina, Dis og Una på Staren. Deilig vær og lykkelige hunder!
Una fikk endelig løpt og lekt litt med Dina, de synes det er moro. Dis er jo i bånd, så hun blir det ikke
så mye fart over da.
Mandag 28. april var vi igjen på Miljøtrening. Dis er litt fornærmet for at hun ikke får være med.
Men må vente til etter løpetiden er over...
Søndag 27. april, dro vi avgårde igjen. Una fikk 1 kval, og ble 2 beste junior i dag. Zahra ble 3 btk, med ck.
Milo ble BIM, Serwa fikk blått idag. 'S'Diva ble BIR valp og BIG 2, mens Utah ble BIM. Det var kjempegøy å se
5 av guttene fra valpekullet til Hege. Linda og jentene var der i dag også, med Emmeli, koselig å se dem og.
Vi fant ut at Linnea kan låne Una på barn og hund, på Ridgebackdagen.
Lørdag 26. april, dro vi på utstilling i Stangehallen. Mette hadde med Milo og Zahra, Hege hadde med 'N'Diva
og jeg hadde med Una. Vi traff mange kjente. Berit og Lasse kom fra Sverige for å stille Diva og Gadi, det var
veldig koselig å se dem igjen. 'S'Diva var blitt stor og fin! Det gikk ikke så bra med Una i dag, hun fikk
blått, det gjorde Zahra og. Exgate hundene derimot gjorde det kjempebra. Serwa ble BIR og BIG, Milo ble BIM
'N'Diva ble BIR valp og BIG 2. Gratulerer kjempemasse!!
Fredag 25. april gikk jeg med Una og Dis på Staren. Vi så 3 traner og 2 Canadagjess. Gikk ikke bort til
våtmarkene, for det var så mange fuglekikkere der. Una skulle jage en and, og fant ut at ett tjern
ofte ikke har noen bunn. Hele hunden gikk under... og dukket litt fortvilet opp igjen,
for så å svømme i land.
Onsdag 23. april, dro Mette, Milo, Una og jeg til damene i Solviken. Gjensynsgleden
var stor, da Bridget og Una så hverandre igjen! Vi gikk tur med alle damene og Milo i skogen.
Vi som bor i lavlandet, uten snø, fikk en overraskelse i skogen hos Linda. Der var det nemlig masse snø
enda, så joggesko var nok ikke tingen der. Men uansett var det en fin tur!!! Emmeli forelsket seg i Milo,
og han prøvde seg på Bridget! Sullis bare så på, og kunne ikke skjønne hvorfor de skulle styre sånn...
Vi tobeinte fikk vafler og kaffe etter turen, ute i solen. Det var kjempegodt!
Una og jeg dro på Utstillingstrening om kvelden, hun var nok litt sliten, men gjorde så godt hun kunne.
Mandag 21. april, var vi på Miljøtrening igjen, det var knall vær og varmt! Men det er jo kjempedeilig!
Hege 12. 50

20. april 2008
Nå har det skjedd en del siden sist.
Helga den 11.- 13. april dro Trond, Una og jeg til Biri Travbane. Sleipnir arrangerer Mjøsmòt, ett vinterstevne
for Islandshester, faktisk Norges største, hvor vi er med og hjelper til.
Dis skulle få være hos Kossi og Eva, og hadde det som plommen i egget hele helgen. De lå i senga til
Eva så hun måtte sove på sofaen.....
DPå Biri gikk i ett kjør hele helga, så Una var ganske sliten på kvelden. Diva og Zahra var også med, og de fikk
løpe på travsporet da konkurransene var over. Det var MORRO!! Una ble også med i heisen, litt ekkelt på
vei ned var det nok. Hun hilste også på Pendo, en Ridgeback som er med og trener travhester.
Mandag var vi på Miljøtrening på Hias, med Retriever klubben. Una var flink, hun blir bedre og bedre på
kontaktdelen. Etter trening ble Zahra og Bjarne(pyreneer) med ned til Mjøsa. Det var kjempegøy for hundene å leke!
Onsdag dro vi på Utstillingstrening, med Kjetil Flathagen. Det var lærerikt og moro. Una var flink og jeg ble
pionrød i hodet av all løpingen...(kondis hvor er du?)
Torsdag gikk Mette og jeg tur på formiddagen, før Una skulle til Synnøve veterinær for Rabies-blodprøve.
Mette var med for jeg er ikke så tøff, når det gjelder sprøyter og blod. Solan katten måtte være med og,
for han er ikke frisk. Una klarte seg bra, reagerte nesten ikke på stikket. Hun veide 33,7 kg i dag.
Solan fikk penicillin, men vi fant ikke noe feil med han, bortsett fra at han hadde feber.
I dag, søndag er det skyfri himmel og varmt! Mette, Hege, Milo, Zahra, Tuija, Dis, Una og jeg gikk tur i dag.
Vi var ute i 1,5 timer. Hundene løp, lekte, badet og koste seg. Dis har fått løpetid, og er båndhund.
Det var utrolig deilig å være ute i dag. Drakk kaffe på terassen hos Mette etterpå.
Dis og Una ligger nå i sin søteste søvn,
og jeg tror jeg har blitt litt solbrent.....Jippy, det er snart SOMMER!!
Hege 17.00

8. april 2008
I helga gikk vi fine, lange turer i RR- skogen. Lørdag med fint vær og kakao i sekken.
Søndag utrygt for regn, og litt kortere tur. Dis går i bånd om dagen, og det fungerer fint.
I dag ble Eva og labradoren Kossi med på tur, sammen med Mette, Hege og meg. Så da var vi 7 hunder og 4 damer i skogen.
Det var nydelig vær, fuglesang, vårlukt i lufta og lykkelige hunder. Vi var ute i to timer, og bare nøt
muligheten av å kunne gå ute i naturen. Heldige oss som bor slik til!!
Hege 21.30

1. april 2008
I dag gikk vi en tur i skogen. Vi så ikke ett dyr, nesten litt rart. På vei hjem så vi noen stokkender,
Dis ble veldig interessert, men hun løp ikke etter. Mette prøvde å få Milo og Zahra til å hoppe over ett
vindfalltre, det gikk fint to ganger med Milo....så husket han plutselig at han er en Ridgeback! Nok hopping
mutter'n, kan jo bli sliten av dette her....
Nå sover Una og Dis skjønnhetssøvnen sin og drømmer hører jeg.
Våren er fremdeles i anmars, og det er så godt!!
Hege 13.00

31. mars 2008
Mette, hundene og jeg, gikk en times formiddagstur i dag. Vi gikk på Staren, der våren er i ferd med å komme tilbake!
Dis løp litt løs, men gikk for det meste i bånd. Snuta gikk i været ganske ofte, og det tyder jo på rådyr i nærheten.
Tar ingen sjanser nå. Zahra fant seg en fin badedam i dag. Milo og Una synes det er for tidlig for
badesesong enda, så de sto mest på kanten og klappet for Zahra.
Dis ble med i vannet på jordet. Gøy å hoppe etter isbiter!!
Vi så ingen dyr i dag. Deilig at snøen forsvinner , selvom hundene blir møkkete!
Hege 12.30

30. mars 2008
I dag ble Una, Dina og jeg med Mette, Roar, Hege, Milo, Zahra, Tuija og Diva på tur. Dis var hjemme med Trond
for de skulle brenne papp. Var litt spent på Milo og Dina, men det gikk kjempebra! Milo ga ingen tegn
til at Dina skulle settes på plass. Hundene løp og lekte, og sporet. Una og Milo tok ei lang runde hos revene.
Fikk bilder av Mette i dag, hadde ikke med kameraet mitt. Fin tur, i lett yr.
Hege 13.50

29. mars 2008
Una, Dina, Dis og jeg gikk en tur på Staren. Dis sprang løs, til vi kom ut på jordet. Tok henne i bånd der,
og takk og lov for det! Der sto rådyrene og beitet så fornøyde. Una og Dina sprang masse, og lekte gjeteleken.
De er raske og smidige begge to, og de har stor glede av å løpe fort, med bråsvinger... Regnvær så kameraet
var hjemme i dag.
Hege 13.00

27. mars 2008
Dina kom hit kl. 8.15 i dag tidlig, hun skal være her i helga. Tok med meg hundene og gikk en tur på Staren.
Nydelig vær, god temp selvom det i natt var nede i -17 kalde. Nå var det takdrypp og fuglesang.
Tok en del bilder i dag også. Dis tok en sjekke runde, for å se om rådyrene trengte å røre seg i dag, men
hun fant ingen. Hun ble litt putt da hun måtte gå i bånd... Dina og Una lekte sisten og koste seg, de er kjappe
og snur på femøringen begge to, selvom Dina nok synes at Una er litt barnslig. Fin tur i dag også.
Hege 13.30

26. mars 2008
Mette kom hit med hundene i dag, Dis, Una og jeg ble med. Vi gikk på Staren i dag også. Strålende sol, glitrende snø
deilig temperatur og lykkelige hunder! Øyner nå igjen; ett håp om VÅR! Vi kom ikke så veldig langt, før Dis forsvant
og etter en stund fikk los. Hun har veldig mye jaktinnstinkt i seg. Etterhvert kom hun mot oss igjen, med 4 rådyr
foran seg(rødme-rødme) sikkert de samme som vi så i går. Hun gjør dem ingenting, bortsett fra at de får dagens trim!
Så da var det slutt på å gå løs for denne gang for henne. De andre tre, kunne vel ikke skjønne hvorfor Dis
orker å løpe så langt fra eierene, men de snuste på sporene og var litt interreserte de og.
Milo fant revetiss han måtte rulle seg i. Det han ikke visste, var at det var en skråning der. Han trillet ned flere ganger(se bilder)
men han hadde ikke tanker for at han tapte ansikt for Mette og meg som sto tvekroket av latter. Reverutsjebane, nyeste
og best luktende lekeapparat på Ilseng.
Nå er det to sovende hunder her, den ene drømmer nok om rådyr...
Hege 17. 30

25. mars 2008
Jeg ble med Tuija, Diva og Hege på tur i ettermiddag, hadde bare med Una i dag. Det var nærmest åpen himmel
med snø altså... Trodde jo at våren var ankommet, men det ser ut til at jeg har tatt skammelig feil! Vi gikk på
Staren. Noe av det første vi så var en rådyr bukk. Tuija måtte gå i bånd en liten stund, mens de to andre ikke så
rådyret. Hundene løp, lekte og hadde det gøy. På vei hjem møtte vi 4 rådyr, de er så vant til folk, at de bare sto
og så på oss. Da vi var 50 meter i fra dem, fikk de plutselig øye på oss og løp avgårde. Tuija og Una måtte sjekke
hva dette var, litt halvhjertet kan man si. De er ikke akkurat jagende hunder de to!
Hege 18.00

23. mars 2008
I dag gikk Hege, Roar, Diva, Milo, Zahra, Una og jeg tur på Staren. Nydelig vær!! Siste påsketur for i år.
Dis ble med Trond, Hanne og Lena på grill tur i dag. Vi så 3 rådyr, men de var litt for langt unna til å få
tatt bilder. Ellers har alt vannet på Staren frosset, så det var ingen fugler der. Una er i kjempeslag om dagen,
koser seg masse på tur, løper og leker.
Hun fant ett bein i dag også, og det var med lenge! Hun synes det er moro å løpe med ting i munnen, spesielt
da Zahra kommer etter! Deilig med tur i dag, og nå er Una i drømmeland....
Hege 13.15

22. mars 2008
Langfredag, i går, gikk Mette, Hege, Milo, Zahra, Tuija, Diva, Una og jeg tur i RR-skogen. Det var snøstorm
og surt og kaldt ute på jordene, inne i skogen var det lunt og stille. Hundene var like glade i dag også, selvom
Diva ble litt kald selv med frakk. Ingen av oss hadde med kamera, pga av været.
I dag, påskeaften gikk Mette, Roar, Trond, Hege, Hanne, Lena, Milo, Zahra, Dis, Una, Tuija, Diva og jeg tur på samme
sted som i går. Dis var båndhund i dag, for hun stikker av etter rådyr og ender. Hun hilste også på lille Diva for
første gang, det gikk fint. Vi drakk kaffe og koste oss i sol veggen på koia. Tok en del oppstilte bilder der og.
Tømmerveggen er så fin bakgrunn. Virkelig deilig påskevær i dag, selvom det var litt kaldt. Vi var ute i nesten
tre timer, så her er det nok snille hunder til kvelds!!
Hege 16.00

20. mars 2008
I dag tok Mette og jeg med hundene på tur, i det vi kaller RR-skogen( les: Ridgeback-skogen). Dette er ett skogholt
på Ilseng, hvor vi nesten aldri treffer andre hunder. Men det er elg, rådyr, ender og diverse dyrelik her. Masse
spennende lukter for hundene, og fine steder å gå. I dag skjønte vi det hadde vært dyr her, like før oss. Milo og
Dis satte snuta i bakken og søkte etter dyr. De ble borte en stund, men fant ikke noe av interesse. Vi gikk inn
i skogen, det var så vakkert med sola som stikker i gjennom trærne, ned på skogbunnen. Dis ble borte for oss,
men kom innom en liten tur. Vi gikk ned mot elva, og da ante det meg at noe var i gjære. Dis kom ikke da jeg ropte.
Så jeg gikk ned for å se, og der sto hun i all sin prakt på den andre siden av Svarte-elva, hun var på andejakt. Jeg ble litt redd
for elva går ganske stri nå. Hun hoppet ut i vannet, og svømte over mot meg. Problemet var at hun kom seg ikke opp
av elva igjen, det er helt rette kanter nå. Kjente at pulsen min steg, for dette likte jeg slett ikke. Fant
båndet hennes og fikk det rundt halsen, og så måtte jeg dra henne opp av vannet. Dis lar seg gudskjelov behandle
på denne måten. Hun var sliten, jeg skjelven, men det gikk fint! Hun ble nå båndhund hele veien til bilen!
De andre hundene fant pinner og løp og lekte masse! Zahra og Una lekte sisten rundt ett grantre, helt komisk å se!
En fin spenningsfylt tur, med alle hundene i behold. Nå ligger Dis og Una foran ovnen og koser seg.
Hege 15.10

18.mars 2008
Tur dagen med stor T; startet med at Mette og jeg tok med hundene på Staren en times tur. De løp og koste seg
med å spise is og leke. Dis var kjempeflink i dag, hun stakk ikke av. Sikkert ikke noen rådyr i nærheten.
Hege kom ned fra fjellet med Diva og Tuija, så vi traff henne etterpå. Dis ble igjen hjemme da. Vi gikk i RR-skogen
ned til Svarte- elva, fint vær og koselig tur! Hundene løp, lekte og koste seg, spesielt i det høye tørrgresset!
Det er noe ekstra med tørt gress, kanskje det er lyden? Svisj- svisj....... Godt å være ute, har ikke lyst til
å gå inn igjen!
Hege 23.55

17.mars 2008
I dag ble Una og jeg med, Hege, Tuija, Diva, Mette, Zahra og Milo på tur i RR-skogen. Strålende sol, med litt sur vind
med andre ord: påskevær! Veldig koselig tur, med lekne, spretne, "gale" hunder. Deilig å være ute! Det er
så fint å se hundene går så bra sammen, og at de har slik livsglede!
Hege 19.00

14.mars 2008
Anne Line og jeg gikk i lysløypa med Theo, Blomma, Dis og Una i går. Cockere er morsomme, synes Una! Dis dro på
rådyrjakt i går også, hørte hun hadde los nede ved Anebyhus, og jeg var redd hun skulle bli påkjørt.
I dag, gikk Mette, Milo, Zahra, Dis, Una og jeg på Staren. Dis stakk en tur i begynnelsen av turen, så hun måtte
gå i bånd. Vi så en kjempefin rev, 3 rådyr og ute på selve Staren så vi ca 60 svaner! De er så utrolig flotte.
Vi gikk ikke så nærme dem, for vi ville ikke skremme dem opp. Tror det er sangsvaner. Det var også noen canadagjess
og noen ender der også. Tenk å ha en så sjelden "mellomlandings-stasjon" rett utenfor stuedøra!
Da vi kom hjem var det rett i dusjen. Una er ikke så glad i det, så Dis gikk inn og viste vei. Hun sto der til
Una var ferdig med å dusje. Dis er litt rar, hun vil på en måte hjelpe både meg og Una. Det gikk veldig bra!
Nå er det stille i huset, begge de to firbeinte sover søtt. En god følelse at de er fornøyd etter dagens tur.
Hege 12.30

12. mars 2008
I går gikk Mette, hundene og jeg en tur i RR-skogen. Hundene løp som vanlig som gale,de fant rådyr bein i går
også. Lurer på om det er samme dyret, som de fant bein av på lørdag?
I dag gikk vi en tur på Staren, det er bløtt, isete, møkkete, glatt, ja alt på en gang. Men det er deilig å
å være ute for det. Hundene løp og koste seg. Dis fant "den" innsjøen, og hadde det som plommen i egget. Milo synes
hun blir verdens mest sexy, med bølgene duvene rundt den gylne pelsen. Det er faktisk nesten så han må bade og,
bare nesten.... Una og Zahra tar helt av, i høyt gress( les: savannegress) og jordhull, det er bare så utrolig gøy!
Nå er det VÅR!! Vi så årets første trane og svane i dag, har ikke telelinse, så jeg fikk dessverre ikke tatt bilde.
Una og Dis er slitne og fornøyde nå.
Una måtte en tur i dusjen, det var litt skummelt, men det ble deilig etterhvert med varmt vann på kroppen.
Hege 12.45

10. mars 2008
I dag kom Linda og Bridget på besøk til oss. Det var veldig koselig, for det er en stund siden vi har sett dem.
Una og Bridget fant tonen med en gang, skikkelig digg å ha en søsters å leke med!! Bridget hilste på Solan, men han
er litt streng, hun syntes de labbene med pigger var ekle! Vi gikk en tur på Staren. Hundene løp og koste seg.
Dis sa i fra til Bridget, at hun ikke måtte løpe forbi og fra henne. Ellers gikk det veldig fint med de tre jentene.
Moro og se hvor stor glede de har av hverandre. Neste gang skal Una og jeg til damene i Solviken, vi gleder oss!
Hege 16.30

8. mars 2008
I dag ble Una og jeg med Mette, Hege, Milo, Zahra, Tuija og Shakki på tur langs Svarte elva. Hundene stor koste
seg, løp og lekte hele tiden. De fant ett ganske ferskt rådyr kadaver, men vi fikk dem vekk derfra ganske fort.
Una synes det er helt topp å få løpe villmann med så mange voksne! Vi var ute i over to timer, noe som merkes
på henne nå, rolig og fornøyd hund. Dis synes nok vi var litt egoistiske i dag, som forlot henne hjemme. Men
gjensynsgleden kan man ikke si noe på!! Takk for fin tur, vi gjør det snart igjen.
Hege 17.45

6. mars 2008
I strålende solskinn, gikk Mette og jeg tur med hundene i dag. Det er så deilig med slik vær!!! Litt vanskelig å ta
bilder, for det blir mye skygger, men hvem bryr seg vel om det, på en dag som denne? Vi så ett rådyr, som lå og
koste seg i rennekanten på jordet. Tok ingen sjanser på at jakthunden Dis skulle merke det, så hun måtte være
båndhund i dag også. Hun fikk løpe litt med de andre på slutten, og lage "Dis-engler" i snøen. Håper på flere slike dager!
Hege 13.45

3. mars 2008
En liten rapport til i dag. Una, Zahra, Mette og jeg dro på Retriever klubbens miljøtrening i kveld. Det var
koselig å være der igjen. Una var som vanlig blid/ blidere/ blidest!! Hun hilste på mange hunder også, og det
er like moro hver gang, synes hun. Vi drev med kontakt trening, og vi trener på det ja.... litt glipp av og til,
men det går bedre og bedre. Nå er hun fornøyd av dagens hendelser. Dis og Una koser seg med tyggebein nå, velfortjent
etter en fin dag!
Hege 21.00

3. mars 2008
Endelig var vi ute på tur med Milo og Zahra igjen!! Det var 4 lykkelige hunder som spratt rundt på jordene i dag.
Moro å leke, bade, løpe etter isbiter og herje...kort sagt: ALT er gøy når man er frisk igjen. Mette og jeg koste oss
med å ta bilder og nyte solen.
Hege 14.00

2.mars 2008
Nå har vi vært ute en ettermiddagstur. Jeg har vært på Årsmøte i Norsk Islandshestforening i helga, må jo pleie
den interessen litt også. Det var ett bra møte, veldig godt arrangert middag og koselig å treffe "kjints"
Så jeg måtte bare ut og gå litt. Vi gikk ned på Staren. Hadde begge hundene løse, men så plutselig noen rådyr.
Tok bånd på Dis, og hun så dem ikke! Det var seks stykker som gikk helt fredelig og gresset.Una la heller ikke merke
til dem. Litt lenger bort på jordet møtte vi tre til! Dis var da i bånd hele turen, hun går pent i bånd så det er
ikke noe heft å ha det på. Una fant igjen en diger knoke av ett dyr, som hun løp stolt rundt med hele turen.
Godt å få litt frisk luft, og vite at hundene har det bra!
Hege 19.00

24. februar 2008
Har vært ute med kamera og hunder i dag også. Det er så gøy å fotografere. Her ble det lett blanding av bilder.
Vi så om beveren hadde herjet noe mer, men den er nok ikke aktiv nå. Trond i svevet.... og naboens bier har begynt
å røre på seg, samt at "kvennkallen" er fastfrosset for tiden. Nydelig vær i dag og!! Hundene er på hugget om dagen,
skikkelig spreke og masse livsglede. Er det rart man synes de er verdens fineste?
Hege 16.00

23. februar 2008
Nå har vi vært ute på tur igjen! Lykkelige hunder, som synes livet er hærlig når de får løpe litt. Ilseng er
for tiden verdens største skøytebane, så jeg går som ei gammal gås, livredd for å falle. Una og Dis klarer seg
bra med klør og fire ben. Ikke noe tegn til hosting i dag heller, det er godt det er over. Tok noen bilder, og
skulle gjerne hatt med stol og kaffe, og bare nytt solen!! Håper det er våren nå.
Hege 15.00

22. februar 2008
Her har det ikk skjedd så mye siden sist. Mette og jeg var en tur på Letohallen, søndag 17/2, for å se på Daktari
Bridget og Emmeli, bl.a. Vi hadde ikke meldt oss på denne utstillingen. Men det var trivelig å være der uten hund også!
Som alltid koselig å prate med folk rundt ringen. Broder Daktari ble BIR, han gikk ikke videre i gruppe finalen
søster Bridget ble BIM. Gry sin, Ayo fikk cert og ble champion, BIR og BIG 1, men ble ikke plassert i BIS finalen.
Men det var kjempespennende.
Una er nå frisk igjen, siste tablett i dag. Dis har heldigvis ikke blitt syk. Nå er de helt klare for en tur! Jeg bare lurer på
hvor man skal gå? Hele Ilseng er nemlig blitt en eneste STOR skøytebane. Alle jorder glinser i solen, og jeg er redd for å dette.
Tror ikke det hjelper med brodder en gang... kanskje skøyter og vindseil hadde gjort susen i dag?
Det ble en liten tur i dag, ikke noe hoste, bare masse energi som "måtte" ut!! Flinke hundene mine...
Hege 13.00

13. februar 2008
Nå har vi vært hos dyrlegen en tur. Una har fått antibiotika for hosten sin, hun er forkjølet rett og slett.
Formen ellers er bra, så dette går fort over håper jeg. Hun veide 30 kg i dag, blitt stor jente!! Og hun er
kjempeflink hos dyrlegen også, bare logrer og er blid hele tiden. Jeg tenker av og til, at hun må da bli kje i
halen av all logringen? Verdens flinkeste lille Una!! Vi skal ta det litt med ro fremover, noe som passer
min forkjølelse også.
Hege 14.30

12. februar 2008
Nå har vi gått en tur på Staren igjen, sammen med Anne Line og Blomma. Jeg er forkjøla så vi gikk ikke
fort. Hundene løp og hadde det moro. Una og Blomma begynte faktisk å leke litt dem også. Sevlom størrelses forskjellen
er stor. Dis er over alt, og leter etter rådyr spor. Denne gangen fant hun ikke noen, og jeg er glad for det!
Una hostet litt i dag, så det spørs om vi må en tur til dyrlegen i morra. Deilig å være ute!!
Hege 15.30

10.februar 2008
I går ble jeg med Mette, Milo, Zahra og Una på hytta. Trond, Roar, Christian og Dis dro opp fredag kveld, for å måke snø.
Det var strålende vær, takdrypp, plussgrader og 1,5 meter med snø!! Dis var helt i hundre da vi kom, hun synes
hytteliv på vinteren er kjempedigg. De hadde vært ute noen timer allerede da vi kom, men det bryr ikke hun seg om.
Hun ble med de andre tre hundene og lekte masse, til og med Milo synes at hytte er gøy! Una har aldri sett så mye
snø før, og det var fryktelig morsomt å løpe i dyp løs snø. Det var en sliten gjeng firbeinte, som dro hjem
etter vi hadde spist pølser. Skulle hatt med ski, for det var helt utrolig flotte løyper også, men det må bli
en annen gang!
Hege 21.30

7. februar 2008
I dag var Mette og jeg med, Hege og de 11 valpene til veterinær Synnøve. Valpene skulle ha vaksine og
helsesjekk, før de skal til de nye hjemmene sine. Må si det var en herlig gjeng med gutter og en jente der!
Alle valpene var kjempeflinke. De hilste på Fridtjof corgi og Gemma spinone. Gøy å være med!!
Hege 21.00

6.februar 2008
I dag var Mette og jeg ute på tur med hundene igjen. Det var snø i luften, så jeg lot kameraet være hjemme.
Vi gikk på Staren i dag og.Jeg synes det er best å gå der pga jagingen til Dis. Vi så ikke noen rådyr i dag.
Men vi fant spor av grevling. Måtte ta noen bilder med mobilen for å huske hvordan de så ut. Hundene var veldig
spreke i dag. De løp og løp, og lekte masse. Det er så hærlig og se på dem i fri utfoldelse. Una fant
rester av en nylig drept fugl, men hun fikk ikke spist noe av den. Det var nok ikke så godt alikevel!
Til tross for slapsevær, var det veldig deilig å være ute, det syntes Milo, Zahra, Dis og Una også!!
Hege 15.00

3.februar 2008
Ny dag og nye muligheter... Rart det der med dårlig vær og utstillinger. I dag var det tett snødrev hele veien
til Ekeberg. Men vi kom da frem i god tid, Mette er en trygg sjåfør, med nesten full kontroll på bilen.
Vi traff igjen alle de koselige RR folkene fra i går. Rita og Daktari kom også til Una's store glede.
Daktari er en kjempeflott hannhund(broren til Una). Rita ble hyret som hoff- fotograf for Una og meg.Det ble jo
selvsagt litt venting, men skravla går jo, og Marianne hadde med fastelavns boller, så det var i grunn veldig
greit å stå "ring-side" en stund.
Ble brått nervøs, da vi endelig skulle i ilden. Una var kjempeflink i dag også, travet kommer mer og mer.
Hun vant klassen sin i dag og, men ble plassert etter 4-6 mnd valpen. Jeg er veldig fornøyd med henne, uansett.
Det er morsomt når hun er så våken og samarbeidsvillig.
Zahra fikk HP i dag, Mette hoppet ikke riktig så høyt da, men var fornøyd for det.
Vi traff også Astrid og Lisbeth, som hadde stilt allerede, Boss ble BIR og Mysti BIM, gratulerer begge to.
Boss ble til slutt BIS!!!(han er ikke fylt 2 år enda!)Begge to er Briarder.
Takk for en koselig dag, alle sammen!
Hege 21.30

2.februar 2008
I dag dro Mette, Zahra, Una og jeg på utstilling i Ekeberghallen. Det er jammen vinter i Norge nå, skikkelig
glatt og sporete på E6, men vi kom frem før 12.00, som var oppmøte tid. Så var det bare å vente og vente da.
Una skulle først ut. Hun var kjempeflink i dag, løp med hodet opp( det var ikke så mye godt på gulvet)
og viste seg bra! Hun er jo vennligheten selv, og veldig morsom å jobbe med om dagen. Hun ble 2 btk.
Så var det Zahras tur. Hun var i kjempeslag i dag, dingzet rundt og vant dommerhjertet!! Hun fikk CERTET!!!
Og ble til slutt BIM!! Mette hoppet 2 meter rett i været, det syntes VELDIG godt at hun var glad. Det er veldig
velfortjent, for Zahra er en fin hund som Mette har jobbet mye med. Må jo si at det er veldig koselig å treffe RR- folk også.
Gleder oss til i morra. Takk for en morsom og spennende dag!!
Hege 17.30

24.januar 2008.
I dro Mette og jeg til Elverum, for å kjøpe madrasser til RR- burene. Jeg endte opp med madrass til Una,
fra Tropehagen, nytt dekken og drikkeskål til buret fra Felleskjøpet og tyggeben til begge to.
Været i dag var helt strålende, så da vi kjørte hjem, fant vi ut at vi MÅ ut og gå tur. Vi ringte til Eva og
og spurte om hun og Kossi ville være med og gå tur. Vi traff dem på Staren, og hundene hilste lykkelig på
hverandre. Det var kjempedeilig å være ute!! Dis løper i sin egen verden og leter etter mus og rådyr. Una, Kossi, Zahra og Milo holder seg mer rundt oss. Plutselig får de dilla og løper skikkelig fort. Una har en yndlingsplass på Staren. Det er en masse høyt, dødt gress som knaser når hun løper. Det er moro! (kanskje det blir litt afrikansk savanne følelse, urinnstinkt som ligger er??) Sola varmet og det var føhnvind, livet er herlig!!
Hege 22.00

22.januar 2008
Nå er det tid for litt oppdatering igjen.
Vi har gått noen fine turer siden sist, sammen med Milo og Zahra og Blomma. Hundene synes det er kjempegøy.
Dis er ute på egenhånd, dvs hun er helt på "rådyrloser'n" om dagen. I helga sporet hun, og jagde to rådyr til oss. Jeg liker ikke det noe særlig, men hun når dem heldigvis ikke igjen, nå når det er så lite snø.
I går, 21. 01, tok jeg med Una på miljøtrening i retrieverklubben. Det var veldig morsomt, og lærerikt for
for både Una og meg. Hun blir litt "kenguru"aktig, går baklengs og vil gjerne ha det gøy å leke. Men hun skjerpet seg innimellom og var jo verdens flinkeste. Klarte å gå sikk-sakk rundt alle hundene nesten en hel runde, og det er jeg veldig fornøyd med.
Hun ble ganske flink til å sitte på plass, og holde kontakten med meg mens de andre gikk forbi oss.
Til slutt fikk hun leke med verdens morsomste 4 mndr gamle labrador, og det var nok verdt all trening!
Nå har vi kommet inn fra en deilig tur på Staren,med 4 lykkelige, lekende hunder, nydelig vær, sola VARMER!!
Hege 14.00

13.januar 2008
Godt nytt år, selvom vi allerede er midt i januar. Siden sist har Zahra flyttet hjem, og Dis kommet tilbake hit. Tror alle hundene synes det var godt å komme hjem til hverandre. Det gikk kjempe greit å bytte hund slik. 14. desember fikk jeg være med på Tuija sin fødsel. Det var en utrolig opplevelse! Tuija var kjempeflink, og fikk 10 gutter og 1 jente. Var ikke med på hele fødselen, for jeg skulle bake julekaker med 4 andre. Stor takk til Hege for at jeg fikk være med og se på.
Jul og nyttårsaften er overstått. Vi gikk noen deilige turer i romjulen, sammen med Mette, Roar, Milo og Zahra. Dis er på jakt, og får los både på hare og rådyr. Vi ser ikke så mye til henne på tur... Una liker seg bedre litt nærmere oss. Var veldig spent på nyttårsaften i år. Dis er nemlig ikke glad i raketter, så jeg kjøpte ett DAP halsbånd til henne og satte på det 13.12. Dagene før nyttår stresset hun seg opp litt, for selvsagt må noen "prøveskyte" raketter. Men på nyttårsaften, sov hun når det smalt som værst. Una reagerte nesten ikke, hun kikket bare litt på lysene på himmelen. Milo og Zahra var også her, de sov også gjennom overgangen 2007/08.
I går og i dag har vi vært på utstilling igjen. Mette, Malin og jeg på lørdag, Milo, Zahra og Una ble stilt. Jeg stilte Una selv for første gang, og var selvsagt litt nervøs. Men det gikk da bra. Søster Bridget vant og ble BIR. Søndag var det Hege, Mette og jeg som dro. Viste Una selv i dag også. Ble nr 2 i dag og, Shira ble BIR. Men jeg er veldig fornøyd og Una er jo bare helt herlig!! Hun synes det er kjempekjekt å være med på utstilling også, blid og glad som hun er!! Det er som alltid koselig å treffe kjente. Takk til Mette og Hege for at dere har tålmodighet med meg, kommer sikkkert til å glemme mye fremover.
Hege 19.30

5.desember 2007
Tiden flyr, og oppdatering er nok ikke min sterkeste side. Siden sist har Mette og jeg "byttet" hund, Zahra er kom hit torsdag 29.11, for da var hun for sexy for Milo(les:hun har løpetid og var KLAR) Una og Zahra har det fint sammen, til tross for det har blitt lite tur på dem. Jeg har nemlig blitt skikkelig forkjølet. Men de leker og koser seg ute, og trimmer litt uten min hjelp.
Søndag 2.12, skulle Una på sin første utstilling. Mette måtte melde pass, pga forkjølelse, så Hege og jeg dro avgårde kl 07.00. Det var kjempe glatt, så det gikk smått nedover til Andebu. Det strøs ikke så tidlig på morgenen! Men etter 3 timer var vi fremme, og heldigvis var det litt forsinkelser i ringen. Jeg var veldig spent på Una, men hun tok dette med knusende ro. Vi traff Linda, jentene, Bridget Rita og Dakatri og satte oss til for å vente. Hilde og Sissel kom en tur også. Koselig å bli kjent med folk i miljøet. Traff en del fra golden gjengen også. Så var det Ridgebackens tur, Daktari ble beste hannhund,han slo ut 3 6-9 mnd gamle gutter. Una og Bridget var neste ut, Hege måtte vise Una(pga min form) og de to gjorde det bra. De ble satt først av søstrene. Una sto bra, og travet godt, så det var moro. Una ble BIR og Dakatri ble BIM, det var veldig moro(jeg blir jo helt rørt jeg). I pausen dro vi en tur til Hilde og drakk kaffe. Der fikk de fire valpene løpe løs og kose seg. Vi tobente drakk kaffe og skravlet. Så var det tid for gruppe finale. Una viste seg bra her også, men i siste runde ville hun ikke trave. Men hun ble BIG 4 alikevel, og jeg er så stolt av henne!! Hun vant sjokolade som Hege og jeg koste oss med på vei hjem(i regnvær) Tusen takk for en fin tur Hege, dette var moro, gleder meg til neste gang!
Hege 12.30

11. november 2007
På tide med en liten rapport om hundene igjen. Una og Dis lever lykkelige dager, med masse lek på på plenen, gartnerjobb og turer . I dag har Mette, Una og jeg vært hos Berit og Lasse i Sverige. Sammen med dem bor nemlig de nydelige valpene etter Gadi og Milo. Det er alltid så koselig å komme til Gullåsen, for Berit og Lasse er så gjestfrie og trivelige, så det blir en masse latter og mye valpekos( kunne godt vært valp der i huset en stund!) Senere på ettermiddagen dro Dis, Una, Zahra, Mette og jeg på miljø/utstillingstrening. Dis fikk nesten ikke trent i dag, men vi får ta det igjen. Una trente først miljø, og så hadde vi noen runder med utstillingstrening. Una vil helst ikke trave, hun kommer ikke fort nok frem da, men det kom seg! Hun står bra på kommando nå, og hun viser frem de fine nye tennene sine. Så alt i alt var hun verdens flinkeste! I går ble jeg med Astrid og Lisbeth på sportrening. Det var en kjempefin dag i skogen, med kaffe, sjokolademuffins og skravlig mens sporet lå og godgjorde seg. Vi tråkket opp ett felt, for Lisbeth skulle trene på feltsøk også. Astrid og Mysti prøvde seg først, og de er kjempegode, Mysti fant 3 av 5 ting i skogen! Så prøvde Lisbeth Boss, han var ikke så sikker. Dis prøvde seg og, men skjønte ikke hvorfor hun skulle finne ting i skogen! Til slutt var det Meja sin tur, og hun er helt rå. Hun fant alle tingene, og er kjempesikker på søk. Så skulle vi gå spor. Jeg hadde lagt ett ganske langt til Dis, med to vinkler og en pinne. Hun fant sporet og gikk lett gjennom løypa, hun er god!! Så hadde jeg lagt ett kort, rett spor til Una. Jeg var veldig spent, hun er jo bare 4 mndr, og det var første gang... men hun var veldig dyktig! Fant alle pølsebitene og hun ble kjempeglad, for å finne masse pølsebiter ved sporslutt. Blir litt rørt og stolt av hundene mine, og den gleden de viser ved å jobbe for meg.
Hege 21.30

29. oktober 2007
Tiden flyr, og Una vokser og trives godt. Vi har vært ute på flere turer med Milo og Zahra. Det går veldig bra. Zahra er nok den som er morsomst, hun leker jo! Dis har lagt vekk gammel dame faktene, og leker masse med Una ute på plenen her. De har det veldig gøy. Una har begynt å felle tenner nå, så nå blir valpen mer og mer borte. I dag skal vi på Miljøtrening, med Retrieverklubben. Det er moro og nyttig for oss alle!
Hege 13.00


26. SEPTEMBER 2007 - VALPERAPPORT
Nå har Una vært her i over en uke. Tiden går veldig fort, og hun vokser og trives. Dis synes det går greit, så lenge Una ikke henger i fanene eller halen hennes.Da blir hun snakket til! Una er en kjempesøt valp, veldig tillitsfull og stø. Hun har vært med til byen ett par ganger, og det takler hun kjempebra. Men det tar sin tid å gå gjennom gågata i Hamar med henne. Ikke fordi hun er treg, men alle vi møter, bare MÅ hilse på henne. Hun har ett så vinnende vesen og uttrykk! Vi har og vært på miljø trening. En gang på Ilseng og en med Retriever klubben, begge gangene gikk veldig bra. Solan, katten vår, synes hun er litt ekkel. Hun leker med fremlabbene og det tror pus er angrep, han freser til henne, men klorer ikke.
Hege - 13:50.


09. SEPTEMBER 2007 - SNART NY VALP
Mandag 2. september dro Hege D. for å se på valper, før de skulle få nye hjem. Det hun ikke visste, var at det satt ei lita tispe og var ledig enda. Vi i familien til Dis er nå så heldige at vi får være fòrvert for "UNA" eller Shangaza's Dame Fortuna to Exgate, som hun heter. Hun er en Rhodesian Ridgeback, Hege klarte nemlig ikke å motstå fristelsen. Hun flytter hit 17. september, så nå blir det en helt annen hverdag her. Vi gleder oss veldig til å få den lille, gode, vakre valpen hjem. Bilder kommer.

Hege - 13:50.

03. SEPTEMBER 2007
Nå er det lenge siden oppdatering her. Dis har blitt en kjempeflink sporhund i sommer. Hun var også med til Danmark en uke, sammen med 3 ridgeback venninner. I går dro Mette, Milo, Zahra, Dis og jeg på utstilling til Hundorp. Vi måtte tidlig avgårde, kl 07.00, for Dis hadde fremmøte tid kl 09.00. Hun synes ikke det er gøy å løpe i ringen, men vi fikk rød sløyfe og er veldig fornøyd med det! Etter maaaaange timers venting, skulle Milo i ilden. Hege og Shakki hadde kommet også, og Hege viste Milo. Han ble til slutt BIM!! Det var veldig moro. Zahra og Shakki fikk HP begge to. En lang og vellykket dag. Alltid moro å reise på utstilling med Mette og Hege.

Hege - 18:10.

30. JULI 2007 - NYTT DESIGN
Nå har det blitt laget ny forsida som du trykker på for å komme inn på selve siden. Og der er det også nytt design. Det er litt annerledes når du trykker på Dis, da kommer alt som lå om dis oppå menyen før, ligger der nå. Galleriet har fått link over her, og det har blitt egen nyhetslink. For gamle nyheter, se under her. Noen av sidene er fremdeles under konstruksjon.
Hanne - 02:27.

Leter du etter de gamle nyhetene? Klikk her.Contact/ Kontakt

Hege Nordeng
+47 99002660/ +47 62588930
E-post: hegnorde@online.no

SIST OPPDATERT

Galleri: 11.11.2013
Nyheter: 21. 11. 2016Bloggen : 25.04.2015

N Se UCH RL1 RL2 DAME FORTUNAS AS IT SHOULD BE

Om Bee
Stamtavle
Bilder av Bee
Utstillinger
Spor prøver

NVCH NUCH BARIKA PREA PAISUMI

Om Barika
Stamtavle
Bilder av Barika
Utstillinger
Spor prøver

NVCH SHANGAZAS DAME FORTUNA

Om Una
Stamtavle
Bilder av Una
Utstillinger
Spor prøver

MAKEDONIAS DIS

Om Dis
Stamtavle
Bilder av Dis
Utstillinger
Spor prøver

PICK LANGUAGEfree counters

Made by Bleender Design - Copyright by Hege 2009